Nedenstående er et udpluk af de materialer som vi producerer befæstelser i

Materialer

Type

Beskrivelse og anvendelse

Carbon

 

Carbonstål og rustfrit stål er begge metaller, der anvendes i en bred vifte af kommercielle og forbruger applikationer. Den væsentligste forskel mellem de to, er de komponenter, der tilføjes til stålet for at gøre den nyttig til de ønskede formål.

 

Super Duplex

 

Super Duplex er generelt mere komplekse, mere højt legerede materialer med PREN (Pitting Resistance Equivalent Number) = 40,0 og giver endnu højere styrke og korrosionsbestandighed, der gør dem velegnede til meget krævende applikationer til eksempelvis offshore marine ingeniørarbejde.

 

Hastelloy

 

Hastelloy har enestående modstand overfor stærkt oxiderende og reducerende midler, hvilket gør det til et godt valg fra moderate til svære ætsende miljøer. Det bruges almindeligvis til rør og ventiler i kemisk forarbejdning og petrokemiske industrier. Det bruges også i atomreaktorer og kemiske reaktorer, og er fremragende til trykbeholdere og varmevekslere.

 

Incoloy

 

Incoloys høj temperatur styrke og modstandsdygtighed over for havvand, saltvand, gasser med højt indhold af svovlbrinte og klorid gør den ideel til brug i olie- og gasindustrien. Det bruges også til propelaksler, kemisk udstyr, gasturbiner, fly og tankvogne. Legeringen Incoloy med andre elementer kan yderligere øge dets modstand over for kemisk ætsende miljøer som svovlsyre og fosforsyre.

 

Inconel

 

Inconel-legeringer er oxidations- og korrosionsbestandige materialer, der er velegnede til service i ekstreme miljøer, der udsættes for tryk og varme. Når det opvarmes, danner Inconel et tykt, stabilt passiverende oxidlag, der beskytter overfladen mod yderligere angreb. Inconel bevarer styrken over et bredt temperaturområde, attraktivt til applikationer med høje temperatur, hvor aluminium og stål ville komme til at blive nedbrudt som følge af termisk inducerede krystal.

 

Monel

 

Monel er en gruppe af nikkellegeringer, primært sammensat af nikke og kobber med små mængder jern, mangan, kulstof og silicium. Stærkere end rent nikkel. Monel legeringer er resistente over for korrosion af mange stoffer, herunder hurtigt flydende havvand. De kan let fremstilles ved varm- og koldbearbejdning og svejsning.

 

Non ferrous

 

I metallurgi er Non ferrous-metal et metal, herunder legeringer, der ikke indeholder jern (ferrit) i mærkbare mængder. Generelt dyrere end jernholdige metaller. Non ferrous-metaller anvendes på grund af ønskelige egenskaber såsom lav vægt (fx aluminium), højere ledningsevne (fx kobber). Non ferrous-metaller kan kategoriseres til aluminium, kobber, messing, sølv og bly.

 

Rustfri

 

Rustfri stål er modstandsdygtigt stål imod rust. I mere teknisk forstand; for at stålet kan defineres som rustfrit skal stålet have et minimums indhold af chrom, og dermed er stålet resistent for korrosion. I forhold til korrosion skal man dog være opmærksom på syre og havvand.

 

Titanium

 

Titanium er et let, stærkt metal med en naturlig modstandsdygtighed mod hav- og klorkorrosion. Det har højeste styrke af alle ståltyper i forhold til metallets vægt, og selv i sin u-legerede form er det meget stærkt, men omkring 45% lettere end andre ståltyper.